Mali podsetnik- u našoj školi engleskog jezika, koja koristi Callan metod, izražena je interakcija između profesora i učenika. Drugim rečima, učimo spoken English (govorni engleski) koji se u velikoj meri razlikuje od akademskog engleskog jezika. To je ujedno i jedan od razloga zbog čega smo u goste pozvali akademika Josipa Balaževića.
Josip Balažević je diplomirao na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu,odsek anglistika, smer književni. Kao stipendista USAID, treću godinu studija pohađao je na Minnesota State University, Mankato u Sjedinjenim Američkim Državama. Trenutno živi i studira u Briselu gde je stipendista Evropske unije na K.U. Levuen – akademski program: Master of Western Literature. Bavi se književnom kritikom i kreativnim pisanjem.
Kako bi na slikovit način prikazao razliku između akademskog i neakademskog engleskog jezika, naš uvaženi kolega i prijatelj poslužio se romanom A Clockwork Orange (Paklena pomorandža) koji je napisao Anthony Burgess. I tako, pokušao da vrati dostojanstvo učenju engleskog jezika i podsetio na jasnu razliku između znanja i prepoznavanja stranog jezika