Raspored – ispiti

U našoj školi se osposobljavate za polaganje sledećih Kembridž ispita:

      1. osnovni nivo (faza 1-4) – KET (Key English Test)
     2. srednji niži nivo (faza 5-6) – PET ( Preliminary English Test )
     3. srednji viši nivo (faze 7-10, 11)- FCE ( First Certificate in English)
     4. napredni nivo (faza 12) –CAE (Cetrificate in Advanced English)

 

 
Sertifikati Kembridž testova su najvalidniji i najcenjeniji u svetu. Svake godine, u čitavom svetu, ove testove polaže oko 2 miliona ljudi u preko 130 zemalja. Oni vam mogu pomoći da se upišete na odgovarajuće koledže ili univerzitete, da napredujete u poslu ili jednostavno da unapredite vaše znanje engleskog jezika.
 
KET english test

KET – Key English Test (početni nivo)

je prvi (osnovni) nivo Kembridž ispita. Položivši ovaj test osposobljeni ste za svakodnevnu komunikaciju i pisanje na engleskom jeziku. Osmišljen je za učenike sa osnovnim znanjem, koje vam je potrebno za putovanja u zemlje engleskog govornog područja.

PET english test

PET – Preliminaty English test  (niži srednji nivo)

Položen PET ispit znači da je student u velikoj meri osposobljen i može da se snađe u situacijama koje se mogu očekivati u društvu ili na poslu, na engleskom govornom području.

FCE english test

FCE – First Certificate in English tests (viši srednji nivo)

Od polaznika se na ovom nivou očekuje da mogu da rade i studiraju, i da mogu i kao turisti da se snađu u zemljama engleskog govornog područja.
Ovaj sertifikat je potvrda vašeg znanja kao zaposlenog, ali i mogućnost da postanetestudent nekog univerziteta u UK kao i širom sveta.

CAE – Certificate in Advanced English (viši 1 nivo)

Na ovom nivou se od studenata očekuje da uspešno savladavaju skoro sve situacije u kojima se mogu naći- na poslu, u društvu, na studijama visokog obrazovanja itd. Naravno u zemljama engleskog govornog područja.
Ovaj ispit je priznat na gotovo svim unevrzitetima u Britaniji i u svetu, kao i od strane poslodavaca.