Nyelvvizsgára felkészítésIskolánkban a Callan módszer segítségével a következő Cambridge-i vizsgákra készülhet fel:

KET – Key English Test (kezdő szint)

A Cambridge-i vizsgák első fokozata. Ha ezen a vizsgán sikeresen átment, akkor az annyit jelent, hogy Ön az angol nyelvet a mindennapi írásban és kommunikációba használni tudja. Ez a szint olyan alaptudású tanulók részére van elegendő,
akik olyan országokba utaznak, ahol az angol nyelv tudása szükséges.


PET – Preliminaty English test (alacsonyabb középfok)

A PET vizsga lerakása annyit jelent, hogy a hallgató nagymértékben fölszabadult a mindennapi kommunikációban, és még olyan helyzetekben is megállja a helyét angol nyelvterületen, mint munkahely, angol nyelvű társaság.

FCE – First Certificate in English tests (magasabb középfok)

Az FCE a hallgatóktól azt várja el, hogy tudjanak angol nyelvterületen dolgozni és tanulni, és mint turisták minden helyzetben feltalálják magukat. Ez az igazolás arról bizonyíték, hogy az Ön tudása olyan szinten van, hogy munkába állhat angol nyelvterületen, illetve lehetőséget nyújt arra, hogy Angliában, vagy a világ bármely angol nyelvű egyetemére beiratkozzon.

CAE – Certificate in Advanced English (magas 1 fokozat)
Ez a fokozat a hallgatóktól megköveteli minden olyan szituáció megoldását, ami a munkában, a társaságban, az egyetemeken megtörténhet, természetesen angol nyelvterületen. Ez a vizsga ugyanúgy elismert a világ és Nagy- Britannia majdnem mindegyik egyetemén, és a munkáltatók szemszögéből is.


A vizsgák díjáról és időpontjáról itt talál hasznos információkat!


A Callan módszernek 12 fázisa van (stage): alap, haladó és a végén fölkészítés a Cambridge-i tudásfölmérőkre.

Minden fázist egy hónapig tart, abban az esetben, ha hetente legalább 4 órája van, ezért mind a 12 fázis legtovább 12 hónapig tart (egy év). Esetleges változások lehetségesek attól függően, hogy csoport milyen gyorsan halad.

A magyar nyelvű könyvek a hatodik fázis végéig vannak lefordítva, mivel itt már a hallgatóknak olyan szinten kell lenniük, hogy tudniuk kell követni az előadásokat a fordítás segítsége nélkül.

1. Alapszint (1-4. Fázis) – KET (Key English Test)
2. Alacsonyabb középfok (5.-6. Fázis) – PET (Preliminary English Test )
3. Magasabb középfok (7.-10., 11. Fázis) - FCE (First Certificate in English)
4. Haladószint (12. Fázis) –CAE (Cetrificate in Advanced English)

Tapasztalatok:

A Callan módszerrel dolgozó Money is Coming iskolába kíváncsiságból jöttem. Többet szerettem volna megtudni erről (a számomra még ismeretlen) tanulási módszerről. Annyira megtetszett az, amit megtudtam, hogy elhatároztam, azonnal be is iratkozok és ezzel régi kívánságomat teljesítem, hogy megtanulok angolul (annak ellenére, hogy már a hatodik évtizedemet taposom…)
2010.03.30.
Vesna Vidović

MINDAZOKNAK ajánlom ezt az iskolát, akik gyorsan, könnyedén és érdekes módszerrel, barátkozás mellett és kellemes környezetben szeretnének megtanulni angolul, de azoknak is, akik már tanulták, de bizonytalanok, és azoknak is, akiknek szükségük van a már megszerzett tudás gyakorlati alkalmazására bármely helyzetben és helyen.
Branka, 2010.06.11. Szabadka

Day by day I am discovering the many different levels the method works on, and I am convinced that it works on even more levels than I have yet discerned. I have certainly never seen anything like it for engendering students’s confidence!
Monique Walsh
ELTP- DUBLIN, IRELAND

Ajánlatok és idézetek:

“ Since finding your method over a year ago my school has completely changed for the better. I am very thankful for this very effective and convincing method that truly does what is says. Thank you very much.”
Rbecca Ambesh, CLC-VEVEY, SWITZERLAND

“ It is easy to do it, when you know how.”
Kuwi- Nam Long, SOUTH KENSINGTON, LONDON, UK

“ You can fool all the people some of the time, and some of the people all of the time but you can’t fool all the people all the time.”
Dave Rogers, LONDON, UK

Share this

Theme by Satmari Atila and webart.rs